Proč si pořídit dřevěnou podlahu


Proč si pořídit dřevěnou podlahu

Výstavba dnešních příbytků je co se rychlosti a dokonalosti používaných stavebních materiálů týče skutečnou revolucí. Ale zamysleme se nad opravdovou hodnotou životního prostředí, kterým se obklopujeme. Samozřejmě, že největší vliv na kvalitu života má ovzduší, které dýcháme. To můžeme částečně ovlivnit i v našich domovech. Protože jen vy sami určujete, v jakém prostředí chcete trávit volný čas se svými nejbližšími, rodinou a hlavně nejcennějšími dětmi.

Je všeobecně známo, že v místnosti jako je ložnice trávíme více než třetinu svého života. Co můžete udělat proto, aby se vám v ní lépe žilo a dýchalo? Můžete si do ní pořídit podlahu z kvalitního přírodou stvořeného materiálu. A tím myslíme původní přírodní produkt, bez skrytého vylučování různých škodlivých látek, které se můžou až po několikaletém užívání projevit ve formách různých alergií a astmatických reakcí. A to oceníte i v seniorském věku, kdy budete v ložnici trávit více svého času.

Kvalitní dřevěná podlaha, jako stoprocentně čistý přírodní materiál, by neměla chybět ani při vývoji v raném životě, tedy v dětských pokojích. Tato podlaha se vyznačuje svou tepelně-izolační schopností. Je příjemná na dotek, proto nic nebrání tomu na ni rozložit větší stavebnicové kostky či společenské hry. Pokud dáváme dětem trošku více samostatnosti a prostoru se rozvíjet, není v případě olejovoskové povrchové úpravy dřevěné podlahy nic jednoduššího než drobné povrchové havárie opravit.

V neposlední řadě můžeme tento přírodní materiál použít ve společenské místnosti – v obývacím pokoji. Místnost, která se stává vizitkou našeho domova a kde bude dřevěná podlaha dominantou pokoje. V rozmanitých barvách a kresbách rostlého dřeva si musejí rození estétové lahodit. Ve dřevě se rodí krása samotnou přírodou, která je nenapodobitelná jakoukoli technologií. Díky širokému výběru barev, struktur a kreseb dřevěné podlahy vytvoříte desénový skvost, který vykouzlí příjemné teplo vašeho domova.

Vybrané reference

15.09.2014
Schody vetknuté dubové
15.11.2012
Schody-dubový obklad z palubek
26.10.2015
Terasa bangkirai na stavěcích terčích
21.07.2013
Terasa borovice Občanská plovárna Praha